ابوالقاسم سرحدّی‌زاده درگذشت-راهبرد معاصر
رئیس جمهور: مسئولان به وعده‌های خود در خدمت‌رسانی به زائران اربعین عمل کنند پیشنهاددیوان‌محاسبات درباره شفافیت منابع هدفمندی یارانه‌ها اطلاعیه جدید سپاه درباره عملیات شهادت هنیه گزارش نیویورک‌تایمز از ترور شهید هنیه دروغ است طحان نظیف: طرح حمایت از مالکیت صنعتی در شورای نگهبان تائید شد دو ابهام شورای نگهبان درباره لایحه عفاف و حجاب مخبر: صهیونیست‌ها سیلی خواهند خورد سردار جلالی: طرح‌های پاسخ سریع به تهدیدات زیستی تدوین شود گفت‌وگوی وزیر کشور عراق و سردار احمدی‌مقدم درباره آخرین اقدامات اربعینی ایران و عراق سخنان هنیه در دیدار با رهبر انقلاب: ۶۰ نفر از خانواده ما در غزه شهید شدند کدام مقامات خارجی امروز با پزشکیان دیدار کردند؟ بیانیه شورای نگهبان: جهان به زودی شاهد نابودی رژیم صهیونیستی خواهد بود واکنش علی لاریجانی به ترور هنیه جلیلی:‌ خون اسماعیل هنیه مهر پایانی بر عمر رژیم صهیونیستی است دولت برای شهادت «اسماعیل هنیه» ۳ روز عزای عمومی اعلام کرد

ابوالقاسم سرحدّی‌زاده درگذشت

ابوالقاسم سرحدّی‌زاده، شب گذشته پس از یک دوره طولانی بیماری در منزلش در تهران درگذشت.
تاریخ انتشار: ۰۹:۰۶ - ۲۵ تير ۱۳۹۹ - 2020 July 15
کد خبر: ۵۰۶۶۱

به گزارش راهبرد معاصر، ابوالقاسم سرحدی‌زاده، سیاست‌مدار ایرانی، دبیرکل و بینان‌گذار حزب اسلامی کار، نماینده سه دوره مجلس شورای اسلامی و وزیر کار و امور اجتماعی در دولت اول و دوم میرحسین موسوی شب گذشته بر اثر بیماری درگذشت.


در دوران وزارت سرحدی‌زاده بحث‌های زیادی میان وزارت کار و شورای نگهبان پیرامون حق بیمه کارگران کارگاه‌های زیرِ ۵ نفر به وجود آمد که همین بحث‌ها بعدها زمینه‌ساز تشکیل مجمع تشخیص مصلحت نظام شد.


سرحدی‌زاده عضو هیات مرکزی خانه کارگر نیز بود. او نمایندهٔ تهران در مجلس سوم، پنجم و ششم بود که در مجلس ششم، ریاست کمیسیون اجتماعی را هم برعهده داشت اما در همین دوره بر اثر سکته مغزی از ادامهٔ فعالیت در مجلس بازماند.


سرحدی‌زاده در سال ۱۳۲۴ در شهر تهران متولد شد. او سیزده سال از سال‌های جوانی را در زندان‌های رژیم شاه در اسارت بود و بعدها تمام تلاش خود را برای بهبود زندگی کارگران صرف کرد. در زمان وزارت کار او بود که قانون کار با بیش از ۲۰۰ ماده پس از کشاکش‌های فراوان در سال ۱۳۶۹ به تصویب رسید. پایه‌گذاری بن‌های کارگری، خدمات رفاهی و برگزاری رسمی مراسم روز جهانی کارگر و تجلیل از کارگران نمونه نیز از ماحصل تلاش‌های سرحدی‌زاده در زمان وزارت کار است.


در کارنامه شغلی او، سابقهٔ عضویت در شورای سرپرستی و قائم‌مقام بنیاد مستضعفان نیز دیده می‌شود. او همچنین مدتی رئیس شورای سرپرستی زندان‌ها بود.


ابوالقاسم سرحدی‌زاده سال‌ها به دلیل بیماری از امور اجرایی فاصله گرفته بود و با دنیایی خاطرات انباشته از دوران وزارت کار و دوندگی برای به ثمر رساندن تفکراتِ عدالت-محور، از دنیای سیاست کناره گرفته بود. اما همچنان به تلاش‌های خود در مسیر لزوم التزامِ دولت و حاکمیت به بهبود معیشت کارگران و طبقات فرودست و جلوگیری از رخنه‌‌ی سرمایه‌داری پایبند بود./ ایلنا

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار